Ga naar hoofdinhoud

Kinderkankerfonds

Ons goede doel van 2024!

Samen voor Hoop zal in 2024 de opbrengsten van het evenement schenken aan het Kinderkankerfonds.
 
Het Kinderkankerfonds heeft de missie om voor een betere levenskwaliteit te zorgen voor kinderen met kanker en hun familie. In ons land krijgen nog elk jaar 350 kinderen de diagnose kanker. Dat zijn 350 gezinnen van wie het leven onherroepelijk verandert. De vele behandelingen, de onzekerheid en de angst hebben een grote impact. Al meer dan 30 jaar biedt vzw Kinderkankerfonds hen de nodige extra ondersteuning om de behandelingen te kunnen volhouden.
 
Door nauw samen te werken met enerzijds de ziekenhuizen en anderzijds de betrokken families, wordt ontdekt waar de zorg extra ondersteuning kan gebruiken. Met behulp van hun projecten proberen ze die extra ondersteuning zo gericht en structureel mogelijk in te vullen.
 
Met elk project wil het Kinderkankerfonds het verschil maken voor een kind met kanker en zijn/haar gezin. Hiervoor gaan ze waardegedreven te werk. Vier kernwaarden vormen hun kompas en biedt hen houvast bij alles wat ze doen.
 

Al sinds 1988 springt het Kinderkankerfonds in de bres voor kinderen met kanker en hun familie. Nog steeds krijgen jaarlijks ongeveer 350 kinderen kanker in België. De strijd is nog lang niet gestreden. Ons werk is nog lang niet klaar. Dus gaan we door, gedreven en gemotiveerd.

Hoe kan jij helpen?

Vertel het voort op social media
{"required":"Dit veld is verplicht","email":"Dit is geen geldig e-mailadres","confirm":"De velden hebben niet dezelfde waarden","password":"Je wachtwoord voldoet niet aan de voorwaarden. Je wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten, waarvan minimaal 1 letter en 1 cijfer.","phone":"Dit is geen geldig telefoonnummer"}