Ga naar hoofdinhoud

Samen voor Hoop VZW

Organisatie

Samen voor Hoop Vieren, steunen, herinneren en bewegen. Dat zijn dé 4 kernwoorden van ‘Samen voor Hoop’.

Samen voor Hoop is een VZW die jaarlijks een 24-uur durend evenement organiseert in het teken van de strijd tegen kanker. De opbrengsten ervan gaan integraal naar kankeronderzoeken en psychologische ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten.

Het evenement staat in het teken van ‘samenzijn’. Samen wordt er gewandeld en gelopen, maar ook zal er worden gelachen, gezongen, gegeten, … . Ook worden er heel wat momenten van herinneren en stilte voorzien.

Heeft u er, net als wij, ook heel veel zin in? En wil u met veel enthousiasme mee komen strijden tegen kanker? Houd ‘Samen Voor Hoop’ dan zeker in de gaten via Facebook. Wil je nog meer info dan kan je een mail sturen naar info@samenvoorhoop.be.

Onze visie en missie

Wij dromen van een wereld zonder kanker. Toch realiseren we ons dat de weg er naartoe een lang en hobbelig parcours bevat. Onze missie bestaat er daarom in om te helpen om zo snel mogelijk het einde van deze weg te bereiken.

Samen voor Hoop is een organisatie die zich inzet in de strijd tegen kanker. Dit doen we voornamelijk door het verzamelen van financiële middelen, welke dan ter beschikking gesteld worden aan andere organisaties die werken verrichten gelinkt aan kanker zoals o.a. onderzoek naar de oorzaken en behandeling van kanker, psychologische ondersteuning van (ex-)kankerpatiënten en hun familie, verbeteren van de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten, enz.

Samen voor Hoop is opgericht door een aantal mensen die al sinds 2010 bezig zijn om evenementen te organiseren waarvan de opbrengst naar kankeronderzoek ging. In 2021 hebben deze mensen beslist om een eigen VZW op te richten.

Werkgroepen

Binnen onze vzw zijn een aantal werkgroepen opgericht met elk hun eigen taak welke voornamelijk gelinkt is aan het jaarlijks Samen voor Hoop evenement.

Werkgroepen en verantwoordelijkheid:

 • Deelnemers: Verzorgen van communicatie met de potentiële en ingeschreven teams en hun deelnemers. Tijdens het evenement de deelnemende teams ontvangen en voorzien van de laatste inlichtingen.
 • Doorzetters: Organiseren van activiteiten tijdens het evenement, voor diegenen die kanker hebben of gehad hebben.
 • Herdenking: Organiseren van een moment/momenten waarop de mensen die de strijd tegen kanker verloren hebben herinnerd worden.
 • Vrijwilligers: Zoeken en inzetten van de vrijwilligers tijdens het evenement, tijdens de opbouw en tijdens de afbraak van het evenemententerrein.
 • Entertainment: Voorzien van de nodige entertainment tijdens het evenement
 • Verkoop: Verkopen van allerlei artikelen
 • Logistiek: Inkleding evenemententerrein
 • Elektriciteit: Elektrische voorzieningen tijdens het evenement
 • Veiligheid: Veiligheid tijdens het evenement, controle van aansluitingen (gas, elektriciteit)
 • Sponsoring: Engageren sponsors
 • Catering: Voorzien van drank en voedingsproducten, verzorgen van culinaire activiteiten (receptie, ontbijt, …)
 • Communicatie: Verzorgen van de nodige communicatie, Facebook, Instagram e.d.
 • Boekhouding: Verzorgen van de financiële kant van de vzw

Hoe kan jij helpen?

Vertel het voort op social media
{"required":"Dit veld is verplicht","email":"Dit is geen geldig e-mailadres","confirm":"De velden hebben niet dezelfde waarden","password":"Je wachtwoord voldoet niet aan de voorwaarden. Je wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten, waarvan minimaal 1 letter en 1 cijfer.","phone":"Dit is geen geldig telefoonnummer"}